Мајк Тајсон: Мојата прва борба беше поради гулаб (ВИДЕО)

Поранешниот боксерски шампион во тешка категорија, Мајк Тајсон (50-6) во својот подкаст Хотбоксин откри дека од детството развил љубов кон гулабите.

„Железниот Мајк“ е голем љубител на гулабите и моментално одгледува околу 100 гулаби. На 12-годишна возраст Мајк веќе имаше 38 притвори и беше испратен во дом за проблематични деца, образовно училиште. Мајк е надарен со животинска сила и на 13-годишна возраст веќе тежел 90 килограми.

Неговата прва борба беше за гулаб. Во својот подкаст Тајсон рече дека се степал за гулаб, а потоа продолжил да се тепа.

„Слушај, мојата прва борба беше за гулаб. Еден човек ме исмеваше за гулаб, а потоа го уби. Тогаш за прв пат се степав. Никогаш повеќе не престанав да се тепам. Во моментов имам околу 100 гулаби, од кои 50 летаат“, изјави Тајсон.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО