Александар Емелијаненко за брат му Иван: Удира лошо со двете раце, не му давам совет

Популарниот руски борец за мешани боречки вештини Александар Емелијаненко зборува за дебито на неговиот брат Иван во ММА.

„Можеше да дебитира одамна, но нешто не успеа. Се појавија пречки – или војска или домашни проблеми. Сега помина низ добар тренинг камп во Екатеринбург. Не знам во каква форма ќе биде, но добро ќе се бори. Може да се брани, има нокаут удар со двете раце.

Противникот нема да биде лесен. Не се консултираме, никогаш не донесуваме одлуки. Има свој тренинг тим. Му кажуваат како да се однесува“, рече Александар Емелијаненко на прес-конференција.

Како што е познато, Иван Емелијаненко се подготвува за борбата на 26 мај во борбениот клуб на ТВ РЕН. Противник ќе му биде џудистот Алексеј Леденев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО