Магдалена Божиновска имаше добар настап и четири победи на Светската младинска лига

Магдалена Божиновска прикажа одлични борби на Карате 1 Mалдинската лига на ВКФ во Пореч, при што извојува четири победи и може да жали што не освои медал. Прво се бореше за финале, а потоа и за бронзата.

За каратистката на Олимпик спорт и петото место во така силна конкуренција е голем успех во Светската младинска лига, но снема сили во финишот, а тоа е одраз на паузата поради ковид пандемијата.

Добар настап имаше и Андреј Ангеловски.

Сепак, ова е големо искуство за нив Младинската лига на ВКФ каде што учествуваат 1540 натпреварувачи од 50 држави во светот.

Резултати

Јуниори
-59 кг
Магдалена Божиновска – Анхелина Седлиар (Украина) 5-1
Магдалена Божиновска – Иман Еја (Белгија) 10-2
Магдалена Божиновска – Ирис Ковач (Хравтска) 3-2
Магдалена Божиновска – Суада Каримова (Азербејџан) 7-3
Полуфинале
Магдалена Божиновска – Јерца Репич (Словенија) 2-8
За бронза
Магдалена Божиновска – Александра Адам (Унгарија) 0-4

-61 кг
Бојан Костов – Бартош Војциечовски (Полска) 2-0
Бојан Костов – Глеб Вербицки (Украина) 1-3

-76 кг
Андреј Анеловски – Иван Прушина (Хрватска) 4-3
Андреј Анеловски – Пасквале Растиело (Италија) 4-2
Андреј Анеловски – Берин Мујиќ (БиХ) 3-1
Андреј Анеловски – Данило Кравчук (Украина) 4-4
Репасаж
Андреј Анеловски –Леон Аземи (Косово) 5-1
Андреј Анеловски – Себастијан ван Тефелен (Холандија) 0-8 

+76 кг
Антонио Додиќ – Рикардо Барсенело (Италија) 3-3

Кадети
-47 кг
Ива Пецевска – Алис Дамато (Италија) 1-1
Ива Пецевска – Ирна Мујановиќ (БиХ) 8-11

-54 кг
Марија Бунтеска – Теодора Цанева (Бугарија) 0-8                          
Михаела Мишовска – Ана Менцел (Австрија) 1-9

-57 кг
Матеј Белистојаноски – Паул Богер (Германија)      

У-14
-40 кг
Јован Врклевски – Пјетро Ториси (Италија) 1-0
Јован Врклевски – Шери Станков (Украина) 1-9
Репасаж
Јован Врклевски – Стојан Денис (Романија) 0-0
Јован Врклевски – Јакопо Сити (Италија) 4-2
За бронза
Јован Врклевски – Максим Виечанков (Украина) 1-7

+55 кг
Андреј Стојчевски – Алвисе Тонило (Италија) 2-8
Репасаж
Андреј Стојчевски – Тимофил Серхиев (Полска) 3-0
Андреј Стојчевски – Михаило Прокопенко (Украина) 2-1
Андреј Стојчевски – Ненад Џуричиќ (Црна Гора) 2-5 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО