Лирија собра повеќе поени од Тефјуз и Балканец!

Kadetsko 29.3.2015

Екипата на БК Лирија по завршувањето на Изборното првенство за кадети собра најмногу поени 46, со поголем заостаток е Тефјуз со 28, па следи Балканец 26, Неготино 12, Бучим Радовиш 10 итн.

Ќе биде интересна борбата меѓу Лирија,Балканец и Бучим-Радовиш за вкупниот пласман за Купот на Македонија по Државцното првенство за сениори во Штип, што ќе се одржи овој викенд. Само Тефејуз може да се вмеша во оваа тројка, но неговите шанси се намелни зашто не настапија на Изборното сениорско првенство во Скопје од непознати причини.

Tabela borenje za kup po kadtskoto

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО