Емил Пвалов најдобар промотор на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип!

Emil prima priznanie od UGD

Каратистот Емил Павлов доби признание од матичниот Универзитет „Гоце Делчев“ во Штип за врвни спортски постигнувања и афирмирање на оваа високо образовна установа, чиј студент каратистот на КК Штип. Признанието е потпишано од ректорот Саша Митров, а му го прердаде проректорот и истакнат спортист Кире Барбареев.

Emil na ugd

Да потсетиме дека Павлов минатата година стана европски сениорски првак, а годинава беше петти, но обезбеди норма за настап на првите Европски Олимпски игри во Баку-Азербејџан во јуни.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО