Лаловиќ именуван меѓу првите иноватори во меѓународниот спортот

lalovic_0

Вчера во Швајцарија, претседателот на Обединетото светско борење (ОСБ) Ненад Лаловиќ беше именуван во топ иноваторите во меѓународниот спорт од Меѓународните бизнис спортови.

Српскиот водач беше рангиран на 9-то место, заедно со други истакнати имиња во меѓународниот спорт, кој се наметнува во унапредувањето на спортот на глобално ниво. Лаловиќ скокна единаесет места на ранг листата од минатата година.

Претседателот на Меѓународниот олимписки комитет, Бах, беше еден од иноваторите на годината во делот на неговата добро применета Агенда 2020, објави и разни други конструктивни промени, а ќе видите дека Олимписките игри ќе бидат подобри во годините што доаѓаат.

Лаловиќ, кој ја презеде функцијата претседател на Меѓународната федерација за борење во февруари 2013 година, минатата година успешно ја водеше кампања борењето да се врати на Олимписките игри. Во 2014 година, базирајќи се на тој успех, Лаловиќ изградии направи добра на серија на ветувања за реформа на федерацијата.

Примарна работа меѓу достигнувања на Лаловиќ беше ребрендирањето името на меѓународната федерација „ФИЛА“ во „Обединето светско борење“ – потег кој беше поздравен од многумина во меѓународната спортска заедница. Лаловиќ , исто така, ја надгледуваше реформата на внатрешно управување, донесени правила за промовирање на родовата еднаквост, подобрување на правилата за конкуренција и го надгледуваше создавањето на маркетинг и комуникациски оддел.

Управното тело за борење во септември ги призна достигнувањата на лидерот, избирајќи го за претседател со шестгодишен мандат Обединетото светско борење.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО