Кикбоксерите се враќаат со 61 медал од Балканското првенство во Краљево

546

Кикбоксерите се враќаат со 61 медал од Балканското првенство во Краљево, Србија, од кои 16 се златни, 26 сребрени и 19 бронзени и во вкупниот пласман е втора зад Србија со 54 одличја – 28 златни, 19 сребрени и 7 бронзени.

Да потсетиме дека Македонија настапи со 73 натпреварувачи со 77 настапи на Балканското кик бокс првенство во дисциплините К-1, лоу кик и кик лајт.

На Балканското првенство учествуваа 212 натпреварувачи од 7 држави.

Резултати – Балканско првенство:
К-1
сениори
-45 кг
Марко Тодоров – Богдан Движац (Србија) 2-1 – злато

-86 кг
Бибан Илиоски – Дејан Малиќ (Србија) 3-0 – злато

-65 кг
Миа Тодрова – Милена Стојановска  3-0 финале  – злато/ сребро

Кик лајт
Постари кадети
-42 кг
Никола Димитриевски – Јован Липовина (Црна Гора) 0-3 финале – сребро

-52 кг
Калин Бабоски – Михајло Велјковиќ (Србија) 0-3 ½ финале – бронзен
Андреј Смилевски – Немања Радниќ (Црна Гора) 0-3 ½ финале – бронзен

-57 кг
Петар Илковски – Суад Ханкиќ (БиХ) 0-3 ¼ финале
Иван Кукуновски – Огњен Антиќ (Србија) 0-3 ½ финале – бронза

-63 кг
Александар Делиовски – Лука Хебер (Црна Гора) 3-0 ½ финале
Александар Делиовски –  Богдан Бокан (Црна Гора) 2-1 финале – злато
Филип Коцев – Богдан Бокан (Црна Гора) 0-3 ½ финале – бронза

-69 кг
Амар Муарем – Мирко Божовиќ (Црна Гора) 0-3 финале – сребро

+69 кг
Лука Змејкоски – Виктор Дукиќ (Црна Гора) 0-3 ½ финале – бронза
Филип Китановски – Гашпер Иршич (Словенија) 3-0 ½ финале
Филип Китановски – Виктор Дукиќ (Црна Гора) 0-3 финале – сребро

-42 кг
Јана Митева – Николина Влашки (БиХ) 0-3 финале – сребро

-50 кг
Мила Живковиќ – Вања Грбиќ (Србија) 0-3 финале – сребро

-55 кг
Стојкова Ангелина – Јана Петровска 0-3 финале – сребро/ злато
Јана Петровска – Јања Савиќ (Србија) 2-1 ½ финале

-60 кг
Михаела Димовска – Лејла Сејменовиќ (БиХ) 0-3 финале – сребро
Марија Димовска – Лејла Сејменовиќ (БиХ) 0-1 ½ финале – бронза

Јуниори
-57 кг
Дамјан Стојчевски – Вук Ѓорѓевиќ (Србија) 0-3 финале – сребро

-69 кг
Антонио Ташков – Ѓорги Делиевски 3-0 финале – злато/ сребро

-74 кг
Јован Пауновски – Немања Балбан (БиХ) 0-3 финале – сребро
Владимир Максимовски – Немања Балбан (БиХ) 0-3 ½ финале – бронза

-84 кг
Стефан Стојановски – Симо Зориќ (БиХ) 0-3 финале – сребро
Халдун Ахмет – Симо Зориќ (БиХ) 0-3 ½ финале – бронза

+94 кг
Бојан Кузмановски – Дино Мулалиќ (Србија) 0-3 финале – сребро
Сергеј Стојановски – Дино Мулалиќ (Србија) 0-3 ½ финале – бронза

-55 кг
Јадранка Темелкова – Милица Гациќ (Србија) 3-0 ½ финале
Јадранка Темелкова – Јелисавета Калушевиќ (Србија) 3-0 финале – злато

-60 кг
Ивона Кечевска – Рада Едерљан (Србија) 0-3 финале – сребро
Ангела Танеска – Рада Едерљан (Србија) 0-3 ½ финале – бронза

-65 кг
Ива Петрова – Николина Касап (Србија) 0-3 финале – сребро

Сениори
-57 кг
Слободанче Ѓорев – Бобан Николиќ (Србија) 0-3 финале – сребро

-69 кг
Марко Горневски – Николина Вукашиновиќ (Србија) 0-2 финале – злато
Александар Веселинов – Николина Вукашиновиќ (Србија) 0-3 ½ финале – бронза

-74 кг
Дамјан Димовски – Душан Космосвски (Србија) 0-3 финале – сребро

-79 кг
Анастас Ангелески – Новица Терзиќ (БиХ) 0-3 ½ финале – бронза
Славе Делиоски – Јован Смилиќ (Србија) 0-3 ½ финале – бронза

-84 кг
Теодор Петров – Антонио Митрески 0-3 финале – сребро/ злато
Антонио Митрески – Петар Радоњиќ (Црна Гора) 3-0 ½ финале

-89 кг
Филип Печков – Климент Гроздановски 0-3 финале – сребро/ злато
Климент Гроздановски – Димитрије Игњатовиќ (Србија) 3-0 ½ финале

+ 94 кг
Никола Нацев – Стефан Михајловски 0-3 финале – сребро/ злато
Стефан Михајловски – Мехмед Хоџиќ (БиХ) 3-0 ½ финале

-55 кг
Марија Јанева – Кристина Момчилов (Словенија) 0-3 финале – сребро
Андреа Костовска – Кристина Момчилов (Словенија) 0-3 ½ финале бронза

-60 кг
Викторија Варадинова – Милица Поповиќ (Србија) 3-0 финале – златен

+70 кг
Михаела Миова – Јелена Седлоглавиќ (Србија) 0-3 финале – сребро
Теа Велковска – Јелена Седлоглавиќ (Србија) 0-3 ½ финале – бронза

Лоу кик
Помлади јуниори
-63,5 кг
Силивио Мировски – Павле Стојшин (Србија) 3-0 ½ финале
Силивио Мировски – Сашко Никиолов (Бугарија) 2-1 финале – злато

Постари јуниори
-51 кг
Фериз Азири – Ѓорѓе Савиќ (Србија) 0-3 финале – сребро

-67 кг
Иле Леков – Лазар Весковиќ (Србија) 0-3 1/2 финале – бронза

-71 кг
Горјан Ристовски – Урош Крстиќ (Србија) 0-3 финале – сребро

Сениори
-60 кг
Филип Ризов – Ријад Касаповиќ (БиХ) 3-0 финале – злато

-63,5 кг
Филип Талевски – Игор Павловиќ (Србија) 0-3 финале – сребро

-67 кг
Роберт Костовски – Урош Јањиќ (Србија) 3-0 финале – злато

-71 кг
Медин Ахмети – Гашпер Куштрин (Словенија) 0-3 ½ финале – бронза

-91 кг
Енсар Исеин – Филип Секуловиќ (Црна Гора) 0-3 ½ финале – бронза
Митко Ашкилов – Филип Секуловиќ (Црна Гора) 0-3 финале – сребро

-48 кг
Олгица Орешкова – Гордана Марјановиќ (Србија) 0-3 ½ полуфинале – бронза