Кикбоксер глуми дека е нокаутиран, за да ја избегне борбата (ВИДЕО)

50

Добрата психичка подготвеност често не се сфаќа сериозно, но некои борци се потпираат на тој фактор.

Во еден динамичен спорт, во кој има борби – без разлика дали станува збор за MMA, бокс или кик бокс, натпреварувачите навистина е потребно да бидат со добро ментално здравје, за да може добро да си ја завршат работата.

Сепак, се чини дека овој кикбоксер има сериозни проблеми – или тоа е, или се обложил на себе.

Дуелот е меѓу Романецот Катали Морошану и Морис Џексон веројатно е еден од најтажните примери за преправање на борец за време на борба.

Судејќи според снимките, Морошану едвај го удира противникот, кој, сепак, се лизга и како да се занесува од најбруталниот удар во неговиот живот и паѓа на подот.

„Успева“ да се исправи и да ја продолжува битката, но вториот нокдаун е уште посомнителен и понижувачки.

Погледнете го видеото:

https://youtu.be/zNGP3Rzq2fE

.