Кик бокс првенство: Кај сениорите без изненадувања, „гладијаторите“ од Штип и Неготино во добро издание! (ВИДЕО)

kik boks vo stip

На Државното првенство во кик бокс што се одржа во Штип во кадетска, јуниорска и сениорско конкуренцијапрвенство, посебно кај сениорите немаше поголеми изненадувања.

dimitar georgiev i gladijator negotino

Ненад Манојловски (69 кг)- Шампион Скопје, Ѓорѓи Вучков (74 кг) -Гладијатор Неготино, Димитар Ѓорѓиев (79 кг)- Гладијатор Неготино и Милан Кубин (89 кг)- Водно кик Скопје станаа шампиони на Македонија.

gladijator3 stip

Беше забележливо дека во поедини дисциплини и категории отсутсвуваше конкуренција, однсно беа пријавени по еден или двајца натпревраувачи.

kik boks vo stip 2

Организатор на првенството беше КБК ,,Гладијатор“ од Штип. Учество земаа 120 спортисти од 16 клубови. Штипјани покажаа дека ги сакаат боречките спортови, па така над 1000 во салата Јордан луѓе ги следеа борбите во салата „Јордан Мијалков“, при што беа прикажани квалитетните борби.

Младиот и надежен Илија Ристевски од Битола со демонстрацијата во музички форми хард и софт стил на присутните во салата им го означи почетокот на државното првенство.

Резултати по дисциплини и категории

Јуниори-лоу кик                                   

 • 1 место-57кг Мухамед Зекири Фајт Лион Гостивар
 • 1 место -63,5кг Артан Алиу Голден тим Охрид
 • 1 место -69 кг Борјан Дуковски Фајт тим Скопје
 • 1 место -84 кг Онур Текешаноски Фајт Лион Гостивар

Сениори жени

 • 1 место +70 кг Стефани Тодорова Фајт тим Скопје

Сениори мажи

 • 1 место -63,5кг Денис Муаремовски Зан шин Битола
 • 1 место -67кг Дарко Рунчев Гладијатор Штип
 • 1 место -71кг Дејан Ристевски Самурај Битола
 • 1 место -81кг Димитар Ѓорѓиев Гладијатор Неготино

Дисциплина К1

 • 1 место -71кг Борче Тироски Зан шин Битола

Фул контакт

 • 1 место -75 кг Елвир Нуредини Сен Сеи Гостивар

Кадети-лајт контакт

 • 1 место -55 кг Викторија Варадинова Гладијатор Штип
 • 1 место -69кг Илија Ристевски Самурај Битола

јуниори жени

 • 1 место -60 кг Софијана Марковска Водно кик

сениори

 • 1место -89кг Милан Кубин Водно кик Скопје

Помлади кадети-поинт фајт

 • 1 место +32 кг Ѓорѓи Петров Тим Зоран Струмица
 • 1 место +37 кг Милан Стојаноски фајт тим Скопје

јуниори

 • 1 место -63 кг Вчков Филип Будо Кавадарци
 • кадетки-лајт конткат
 • 1 место -47 кг Мартина Стојменовска Тим Зоран Струмица
 • 1 место – 55 кг Викторија Варадинова Гладијатор Штип

кадети

 • 1 место -37 кг Борјан Трајков Фајт тим Скопје
 • 1 место -42 кг Даниел Делев Тим Зоран Струмица
 • 1 место -47 кг Стефан Грнчаревски Фајт тим Скопје
 • 1место +47кг Филип Мицевски Тим Зоран Струмица
 • 1 место -52 кг Ризов Филип Будо Кавадарци
 • 1место -57кг Божјидар Јанков Гладијатор Штип
 • 1место -63кг Гордан Трајков Фајт тим Скопје
 • 1место -69кг Ѓорѓи Поп фвтимов Тим Зоран Струмица
 • 1 место +69кг Витанче Витанов Тим Зоран Струмица

јуниори

 • 1 место -60кг Софијана Марковска Водно кик Скопје
 • 1 место -57 кг Роберт Костовски Гладијатор Неготино
 • 1 место -63 кг Ташев Мартин Будо Кавадарци
 • 1 место -74 кг Илија Камчев Будо Кавадарци

сениори

 • 1 место -69кг Ненад Манојловски Шампион Скопје
 • 1 место -74 кг Ѓорѓи Вучков Гладијатор Неготино
 • 1место -79кг Димитар Ѓорѓиев Гладијатор Неготино
 • 1 место -89кг Милан Кубин Водно кик Скопје

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО