Киеза убедлив над Магни (ВИДЕО)

100

Нил Магни и Мајкл Киеза се соочија на главниот настан УФЦ Фајт островот 8 во Абу Даби.

Битката се водеше во средна категорија, а тоа беше борба за доближување до шампионскиот меч. И двајцата имаа по 3 победи.

Борбата започна директно со удари во телото, малку клинч во стоечка положба, по што битката беше пренесена на партер. Таму Киеза покажа добри вештини од половен гард и удри доста силно со лактите.

Втората рунда почна со удари на Магни, кој успеа да го забележи својот прв нокдаун. Општо, битката се сведе на тоа кој прв ќе го собори противникот. Киеза беше човекот кој ја презеде контролата над ситуацијата и се најде во доминантна позиција на крајот од рундата.

Потоа следуваше уште еден дуел на партер, заземајќи доминантна позиција на Киеза, а на крајот двајцата станаа и се бореа од позиција. Магни го искористи слободниот простор за да направи привлечен напад со летечко колено, но Киеза повторно го притисна и го скрати растојанието.

Во последната рунда, двајцата демнеа да нанесат што е можно поголема штета, а Киеза сè уште бараше клинч. Планот за борба за земање на доминантни позиции на Киеза продолжи до крајот и се чини дека беше успешен, бидејќи Магни не успеа да најде противтежа на нападите и ситуациите во кои беше ставен.

Затоа, конечната одлука на судиите беше целосно во корист на Киеза.