Каратистите на Кашива кан на Борче Лескаровски забележаа нов успех на СКУ Промо тур Фрбург 2023

Учениците на нашиот тренер во Швацарија Борис Лескаровски со нов успех викендов освојувајќи 12 медали (4 златни, 4 сребрени и 4 борнзени) на СКУ Промо тур Фибург 2023.

Во вкупниот пласман Кашива кан од Бил Бине е петти. Бидејќи клубот настапи со 15 каратисти, за разлика од другите кои настапуваат со 30-40 каратисти, ова е многу добар успех.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО