Карате шампионот Пеце Нуамовски на средба со амбасадорот Трпевски!

Pece Naumoski so mabasadorot vo Avstra

Пеце Наумовски, светскиот шампион во карате со македонско потекло, кој живее во Австралија, се сретна со амбасадорот на Република Македонија во Австралија, Веле Трпевски и Бети Коруновска, генерален конзул во Мелбурн.

Трпевски рече дека е многу важно младите Македонци кои живеат на други места, а имаа толку многу постигнато, така ја промовираат и Македонија.

Pece Naumovski vo vesnik vo Avstralija

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО