Камару Усман и Леон Едвардс со највисоки хонорари на УФЦ 286

Објавени се платните листови на борците кои се бореа минатиот викенд на УФЦ 286 во Лондон, Велика Британија.

Во главниот настан Леон Едвардс ја одбрани титулата во велтер категорија. „Роки“ се пресмета со Камару Усман и со одлука го победи. Оваа победа на Британцот му носи 1 милион и 200 илјади долари. „Нигериски кошмар“ инкасира 1 милион и 500 илјади долари.

Џастин Гејџи, кој го победи Рафаел Физиев, однесе дома 1,1 милион долари. Физиев пак зема 270.000 долари.

Еве ги другите хонорари:
Леон Едвардс – 1.200.000 долари
Камару Усман – 1.500.000 долари
Џастин Гејџи – 1.100.000 долари
Рафаел Физиев – 270.000 долари
Гунар Нелсон – 350.000 долари
Брајан Барберена – 225.000 долари
Џенифер Маја – 260.000 долари
Кејси О’Нил – 43.000 долари
Марвин Ветори – 335.000 долари
Роман Долиџе – 85.000 долари
Џек Шор – 49.000 долари
Макван Амирхани – 85.000 долари
Крис Данкан – 28.000 долари
Омар Моралес – 43.000 долари
Сем Патерсон – 16.000 долари
Јанал Ашмоз – 28.000 долари
Мухамед Мокаев – 57.000 долари
Жафел Фиљо – 16.000 долари
Лероне Марфи – 65.000 долари
Габриел Сантос – 16.000 долари
Кристијан Лерој Данкан – 28.000 долари
Душко Тодоровиќ – 43.000 долари
Малколм Гордон – 28.000 долари
Џејк Хедли – 90.000 долари
Џоан Вуд – 125.000 долари
Луана Каролина – 41.000 долари
Џаи Херберт – 57.000 долари
Лудовит Клајн – 31.000 долари
Џулијана Милер – 16.000 долари
Вероника Маседо – 65.000 долари

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО