Кадетите беа далеку од борбата за медалите на Европското карате првенство во Прага

414

Кадетите во македонската карате репрезентација на Европското првенство за кадети, јуниори и У-21 во Прага-Чешка, беа далеку од борбата за медалите.

Нашите каратисти извојуваа само две победи, Данка Стојкова имаше најдобра пласман во кати, таа е 11-та во конечниот поредок.

На Европското првенство ќе настапат 1084 натпреварувачи од 48 држави.

Резултати ЕП – Прага 2022:

Кадети
-47 кг
Катија Апостоловска – Ана Вашчишин (Украина) 0-8

-54 кг
Мартина Петреска – Кери Робертшоу (Шкотска) 1-0
Мартина Петреска – Ванеса Киров (Финска) 0-2

+54 кг
Јанина Дардишта – Дарија Булаи (Украина) 0-4
Репасаж
Јанина Дардишта – Соња Саадаоуи (Финска) 1-4

-52 кг
Азиз Рамадани – Јакуб Печота (Словачка) 1-0
Азиз Рамадани – Тино Матиз (Франција) 0-9

-57 кг
Андреј Стојчевски – Аслан Достујев (Азербејџан) 0-8

-63 кг
Филип Стојанов – Лени Матеос (Франција) 0-2

-70 кг
Блертон Сулемани – Рашид Сулејманов (Азербејџан) 0-6

+70 кг
Лука Бацковиќ – Илија Милошевиќ (Србија) 0-2

Кадети
Данка Стојкова -11-та кати (23,26 во група 4, 2-ро место; 22,68 во втор круг
Марко Поптодоров – 25-ти кати (21,2)

Јуниори
Андреа Алексовска – 25-та кати (19,78)
Андреј Пешков – 21-ви кати (21,54)
Ката тим кадети јуниори жени -13-ти

У-21
Јована Манчевска – 19-та кати