Шаќир Бислими е во репасажот на Европското првенство во Букурешт (ВИДЕО)

Шаќир Бислими се пласира во репасажот на Европското првенство во Букурешт, Романија, во У-17.

Бислими испушти убава прилика директно да се пласира во полуфиналето, бидејќи водеше 6-1 против Павло Живоновшки од Полска, но направи грешки кои брзо стпија неговото водство и на крајот да загуби 6-11.

Во првата борба нашиот репрезентативец славеше против Балаш Лоринц со 10-0.

Резултати ЕП У-17 се:

-51 кг
Стојанче Стојков – Мустафа Карабуга (Турција)/Николај Ламбру (Молдавија) ¼ финале

-55 кг
Мехмет Усинов – Лиуци Пасквале (Италија) 0-12 1/8 финале

-60 кг
Арбен Сејди – Филипос Псомас (Грција) квал.

-71 кг
Харбин Ахмети – Петер Слобода (Словачка) 1/8 финале

-80 кг
Шаќир Бислими – Лоринц Балаш (Романија) 10-0
Шаќир Бислими – Петер Живоновшки (Унгарија) 6-11 ¼ финале
Репасаж
Шаќир Бислими – Павло Васковски (Украина)

-92 кг
Илија Атанасов – Јарослав Лиснијак (Украина)

-53 кг
Марија Цветанова – Фелицитас Домајева (Норвешка) 0-10

-57 кг
Марија Неделковска – Миријам Хансен (Норвешка) 0-10

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО