Јохан Лидон со хај-кик го нокаутираше Карапетјан (ВИДЕО)

yohan lidon karapetyan

Во Париз се одржа настанот Капитол фајтс.

Во главната борба на вечерта Јохан Лидон во мечот за титулата на WKN К-1 шампионот до 79,4 килограми во четвртата рунда го нокаутираше поранешниот предизвикувач за титулата на Глори, Карапет Карапетјан. На Лидон ова му 13-тата светска титула.

Видео.

Одржани се четири борби за различни светски титули.

Во борбата за појасот на Светскаиот мај тај совет, Сенсатарн Сор Сурадеј го победи Дилан Салвадор.

Во супер борбата Фабрис Ориенг на поени го доби Френк Муњоз.

Видео.

Капитол фајтс:

Мечот за WKN К-1 светски шампион (79.4kg)

Јохан Лидон – Карапет Карапетјан (КО, Р4)

WMC светски првак (66.5kg)

Сенстаран Сор Сурадеј – Дилан Салвадор (со одлука на судиите)

ВАКО про фул контакт светски првак (-71.8kg)

Едуард Бернадо (71.1kg) – Џафар Хаким (67.2kg)

Светски ISKA К-1 наслов (-72.5kg)

Диого Невес – Кристијан Бертели (со одлука на судиите)

Супер борба:

Фабрис Ориенг – Френк Муњоз (со одлука на судиите)

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО