Јеролимпос ја доби битката против ВКФ

Поранешниот генерален секретар на ВКФ и ЕКФ Џорџ Јерплимпос на својот фејсбук профил обајви одлука на Арбитражниот спортски суд во Женева, Швајцарија, од вчера, заведена како CAS2014/A/3516, во која се наведува:

Jerolimpos i Espinoza

  1. Жалбата поднесена од страна на господинот Џорџ Јеролимпос против одлука донесена од страна Апелациониот суд Светската карате организација (ВКФ) на 6 февруари 2014 година е прифатена;
  2. Одлуката донесена од страна Апелациониот суд на ВКФ 6 февруари 2014 го отстрани од функцијата.

Јеролимпос очекува наредните недели Арбитражниот суд и официјално да ја публикува одлуката.

Минатата година Јеролимпос по три последователни мандати како генерален секретар на ВКФ, но и на ЕКФ, беше отстранет од оваа функција. Тогаш почна војната меѓу него и претседателот на ВКФ, Антонио Еспиноза. Тој се жалеше на процедурата на изборот, односно неговото отстранување од функцијата.

Како сето ова ќе се заврши останува да видиме. Малку е веројатно дека ќе биде вратен на истата функција, иако одлуката на Арбитажниот суд за спорт е извршна.

 

Dear Sirs,

I would like to inform you that the Court of Arbitration for Sport announced yesterday its decision in CAS 2014/A/3516:

“1. The appeal filed by Mr. George Yerolimpos against the decision rendered by the WKF Appeal tribunal on 6 February 2014 is upheld.
2. The decision rendered by the WKF Appeal Tribunal on 6 February 2014 is set aside.”

A Court of Arbitration for Sport decision in CAS 2014/A/3671 related to my appeal against a separate decision of the WKF Appeal Tribunal is likely to be issued in the coming weeks.

Kind regards,

George Yerolimpos

 

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО