Јасин Лама со противникот Зефа прогалсени за најборбен пар во Приштина

Naser Haruni so Jasin lama vo pristina

Јасин Лама од БК Шкупи од Скопје прикажа извонредна борба на Меѓународниот боксерски турнир „Паварарсиа“ (независност-н.з.) во Приштина со домашниот боксер Едмонд Зефа.

Jasin Lama na turnirot Nezavisnost vo Pristina

„Нашиот боксер во една убава, фајтерска борба, со домашниот борец Едмонд Зефи прикажа убав и атрактивен бокс, но со судиско прегласување борбата беше прогласена за нерешена. Жирито на турнирот ги прогласи за најборбен пар“, изјави тренерот Насер Харуни.

Вториот боксер на Шкупи, Адил Бајрами, се бореше со искусниот албански боксер, Таулант Зајми, од кого беше поразен. Инаку, Зајми настапи и на „Златниот гонг“ минатата година во Скопје и прикажа одлична борба со романски боксер, која беше една од најдобрите на турнирот.

Ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО