Извршниот директор на ПФЛ рече дека цврсто стои зад Френсис Нгану

Френсис Нгану може да прави што сака, велат од ПФЛ.

Додека некои можеби мислат дека враќањето во боксот ќе ги вознемири ММА промоторите на Нгану, основачот на ПФЛ, Дон Дејвис, вели дека неговата промоција е целосно зад што и да одлучи Нгану.

„Од самиот почеток, зошто Френсис и ПФЛ склучија договор за два дена е затоа што го сакавме најдоброто за Френсис Нгану“, рече Дејвис на MMA ;as. „Во бизнисот, кога го извлекувате најдоброто од вашите партнери, тоа е обично најдоброто нешто за вашиот бизнис. Еден од 10 пати вашиот партнер е лош партнер и тоа е лошо за вас. Во моите 35 години, девет пати од 10, ако си добар партнер, партнерот е добар партнер за тебе. Мислам дека Френсис и ние го сакавме најдоброто за него, го поддржуваме во тоа и мислиме дека најдоброто ќе го добие за ПФЛ поради тоа“.

Нгану потпиша профитабилно партнерство со ПФЛ претходно оваа година пред да го резервира својот боксерски меч против Фјури. Се очекуваше Нгану да дебитира во ПФЛ некаде на почетокот на 2024 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО