Израел Адесања: По Ду Плесис ќе се соочам со Стрикленд

Поранешниот шампион на УФЦ во средна категорија Израел Адесања изјави дека очекува да добие реванш против Шон Стрикленд.

„Ми требаа шест години да се вратам во Переира“, рече Адесања за „Изминатиов викенд“. „Со Стрикленд, нема да ми треба толку време. Дозволете ми прво да поминам преку Ду Плесис. Да ви кажам директно – со нетрпение ја чекам следната борба. Со нетрпение очекувам како да гледам малку во иднината. Но, не се обидувам да се фокусирам на тоа.

Едноставно знам дека борбата со Стрикленд ќе се случи. Сега сум во добра здравствена и психолошка состојба и точно знам што се случи во таа борба. Тој е голем борец. Тој е и добар шампион. Мислам, тој го направи тоа што го направи. Видете, дури и начинот на кој ме победи беше спектакуларен. Тоа беше неговиот момент.

Ова беше неговата ноќ. Тој само ја одигра совршената борба без разлика на се. Не барав изговори. Но, повторно, како што реков, јас сум трпеливо копиле. Не се брзам. Преоценувам и да, одам по она што го сакам“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО