Ивановски и Георгиев на профи-меч во Варшава против Рута и Вичовски!

Miki Ivanovski plakata vo pOlska

На 17 и 18 април во Врашава, Полска, нашите репрезентативци во кик бокс Мики Ивановски и Кристина Стојчевска ќе имаат професионални мечеви  во К-1 на „ДСФ кикбоксинг челинг“, а Димитар Георгиев во фулконтакт. Нашите кикбосери се највени како ѕвезди, односно Ивановски како носител на бронзен медал од Европското првенство во Шпанија минатата година, а ќе се сретне со Камил Рута, а Димитар Георгиев како двократен светски шампион кој годинава треба да ја брани титулата. Тој ќе се бори против Лукаш Вичовски.

Dimitar Georgiev plakata za polska

Стојчевска ќе се сретне со Дорота Годзина и оваа борба е една од главните на овој настан. Ова е прилика да ги покаже своите кавлитети и да ја натемпира формата пред Светското првенство.

kRISTINA STOJCEVSKA PLAKAT

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО