Хва ранг ИТФ во Плевен ја почнува есенската сезона

39

Таеквондо клубот Хва Ранг ИТФ од Лескоец – Охрид на Меѓународниот ИТФ турнир за деца до 14 години во Плевен – Бугарија, ќе ја започне новата сезона.

Клубот ќе настапи со шест натпреварувачи кои ќе бидат предводени од тренерот Марјанчо Лазаревски.

Турнирот во Бугарија е одличен за почнување на есенската натпреварувачка сезона. Посебно што турнирот е органичен со возрасна категорија. Искуството ќе биде од големо значење за теквондистите кои треба да ги пратат повозрасните во клубот“, истакна Лазаревски.