Хва ранг ИТФ освои 23 медали на „3. Гран при Зворник 2022“ и е прогласен за најдобар клуб

Викендов Таеквондо клубот „Хва ранг ИТФ“ од Лескоец-Охрид на Меѓународниот ИТФ турнир А класа „3. Гран при Зворник 2022“ во Босна и Херцеговина освои  23 медали – 11 златни, 6 сребрени и 6 бронзени, како и пехар за најдобар женски кадет 11-13 години (Христијана Парулеска) и пехар за надобар клуб во севкупен пласман на овај Гран при натпревар.

На најсилниот турнир за пролетната натпреварувачка сезона на Балканот и пошироко учествуваа над 400 натпреварувачи од 36 клубови од 12 земји во Европа.

Резултати и награди:

Пехар за најдобар клуб  – 1  место за севкупен пласман на                                „3. Гран при Зворник 2022“

– Христијана Парулеска

Пехар за најдобар женски кадети 11-13 години

1 место (злато) форми  црвен појас женски кадети 11-13 години

1 место (злато) борби  -45 кг  женски кадети 11-13 години

-Софија Колушоска

1 место (злато) форми  плав појас женски кадети 11-13 години

-Бојана Китаноска

1 место (злато) форми  жолт виши појас девојчиња 8-10 години

1 место (злато) борби  -25 кг  девојчиња 8-10 години

-Тамара Тодороска

2 место (сребро) форми  жолт виши појас девојчиња 8-10 години

-Давид Ристески

1 место (злато) форми  жолт виши појас деца 8-10 години

-Стефан Чулчески

3 место (бронза) форми  жолт виши појас деца 8-10 години

-Теодора Тодороска

2 место (сребро) форми  жолт виши појас женски кадети 11-13 години

-Филип Зенгоски

1 место (злато) форми  жолт виши појас кадети  11-13 години

-Димитар Андрески

3 место (бронза) борби  -40 кг кадети 11-13 години

-Климент Богоески

1 место (злато) форми  жолт појас кадети 11-13 години

1 место (злато) борби  -55 кг  кадети 11-13 години

-Теодора Митреска

2 место (сребро) борби  – 60 кг  јуниорки 14-15 години

-Филип Митрески

3 место (бронза) борби  +60 кг кадети 11-13 години

3 место (бронза) форми  жолт виши појас кадети  11-13 години

-Лука Тодороски

3 место (бронза) борби  -50 кг кадети 11-13 години

-Михаил Јоноски

3 место (бронза) борби  – 65 кг  јуниори 14-15 години

-Владимир Димитриевиќ

2 место (сребро) борби  – 60 кг  јуниори 14-15 години

-Елена Јанеска

1 место (злато) форми  црн појас I дан јуниорки 14-15 години

2 место (сребро) борби  – 65 кг  јуниорки 14-15 години

-Давид Крстески

1 место (злато)  борби  – 60 кг  јуниори 14-15 години

2 место (сребро) форми  црн појас I дан јуниори 14-15 години

„На сите борилишта доминиараа нашите натпреварувачи. Мразот го скршија најмладите натпреварувачи Бојана Китаноска, Давид Ристески, Тамара Тодороска, Стефан Чулчески, а потоа продоложија по нив и другите , на крај искусните натпреварувачи Христијана Парулеска, Елена Јанеска и Давид Крстески ја потврдија доминацијата и оправдувајќи го постигнатиот успех од Европското првенство“, изјави Марјанчо Лазаревски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО