Хабазин не успеа да и го одземе појасот на Харпер

Тери Харпер ја направи првата успешна одбрана на светскаta титула во женска супервелтер категорија против Хравтката Ивана Хабазин.

Британецот беше подобар од двајцата во рингот и тоа го докажа во текот на повеќето рунди. Поради оваа причина, судиите двапати и дадоа предност од 97-93 и еднаш 98-92.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО