Егинтон сопре борец со 19 нокаути во 20 борби

Сем Егинтон му го нанесе првиот пораз на Џо Пигфорд за да ја заврши неговата казнена серија во суперполусредна категорија во претпоследната пресметка на галата Лоренс Околи и Крис Билам-Смит во Бурнемаут.

„Дивјак“ ја докажа својата супериорна класа за да изнуди прекин во 5. рунда, нанесувајќи му го на противникот првиот пораз во професионалната кариера.

Пигфорд претходно имаше 19 нокаути во 20 борби, но ниту еден од неговите претходни противници не беше од тој калибар.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО