Глигор Петков немоќен против Никола Маловиќ во репасажот на Премиер лигата

128

Глигор Петков не успеа во репасажот да го подобри пласманот на Карате 1 Премиер лигата во Париз, Франција, бидејќи во првиот меч од репасажните борби загуби од Црногорецот Никола Маловиќ 2-10.

Резултати
-84 кг
Глигор Петков  – Диего Мораеш Силва (Бразил) 3-1
Глигор Петков – Рујтаро Арага (Јапонија) 0-5
Глигор Петков – Никола Маловиќ (Црна Гора) 2-10

Берат Јакупи – Фредерико  Лопез (Норвешка) 1-4
Виктор Крстевски –  Лахад Сисе (Сенегал) 0-0
Петар Спасеновски – Андреј Торошанко (Украина) 2-3

-75 кг
Петар Заборски – Љубиша Мариќ (Србија)

-68 кг
Ангела Мојсовска – Линглинг Танг (Кина) 3-1
Ангела Мојсовска – Памела Бодеи (Италија) 5-6
Моника Стефанофска – Василики Панециду (Грција) 0-1

Ipon.mk