„ГЛАСАМ ЗА“-ТАМАРА РИБАРСКА: Затоа што некои работи се многу повеќе од карате!

Тмара Рибарска

Откако каратето влезе во најтесна конкуренција за иден спорт на Олимписките игри 2020 во Токио, Јапонија, почна да се организира гласање во светот меѓу љубителите на спортот кој спорт сакаат да се најде на Олимпијадата. IPON.MK ја почнува акцијата „ГЛАСАМ ЗА“.

Акцијата ја продолжуваме со освојувачот на првиот сениорски медал на Европското првенство во Тенерифе, Шпанија, како дел од женскиот ката тим го освои бронзениот медал, ТАМАРА РИБАРСКА.

Тамара риб

Дел од оваа екипа беа Симона Тасевска и Ивана Димитрова, која деновиве одбележа 10 години од освојувањето на медалот, кој е единствен.

„Затоа што е масовен. Затоа што има работи кои се многу повеќе од карате. Спорт со традиција. Не постои човек што не се занимавал со карате. Меѓутоа, дека правилата се нејасни за лаиците, е факт кој треба да се промени, за да биде пореално“.

Гласајте за каратето на Олимпсиките игри 2020 тука http://community.ispo.com/welche-sportart-sollte-2020-olympisch-werden/view-poll/9d07e51b81dea6eefe218a6e2d4a9972.

ipon.mk/В.Д.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО