Гери Гудриџ се бореше со човечиште од Руисја (ВИДЕО)

Со ова видео ќе се потсетиме еден интересен дуел на Гери Гудриџ против рускиот борец од синџирот Хироу, кој значително го надминува во димензиите. Тоа е во 2005 година.

Противник на Гудриџ е од Русија, Алан Караев. И самите ќе видите дека физички е доста покрупен од „Биг Деди“.

Не секогаш големината е пресудна во ММА.

Откако двајцата борци завршуваат на подот, Гудриџ успева да заврши над Караев и да го натера да се предаде.

Пред неколку години, конечно, Гери Гудриџ се повлече од спортот, откако му беше дијагностицирана рана фаза на CTE.

https://youtu.be/UH0HuemL-RY

.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО