„Фунакоши Гичин 2018“ за Урбан инвест, втор е Никон, а Форца трета (ФОТО)

Урбан инвест денес го освои првото место во генарлниот пласман на Меѓународниот карате турнир „Фунакоши Гичин“ во Скопје. Урбан инвест со 9 златни, 12 сребрени и 16 бронзени медали е прогласен за најуспешен клуб на натпреварот во кати и во генералниот пласман кати и борби. Втор е Никон од Бугарија, а трета е екипата на Форца.

На турнирот во организација на КК Фунакоши Гичин настапија 450 каратисти од Македонија, Црна Гора, Србија, Бугарија, Косово, Босна и Херцеговина…

Урбан инвест и во кати е прв, а Заншин од Битола втор, трета е Форца.

Урбан Инвест освои 37 медали – 9 златни, 12 сребрени и 16 бронзени.  Владанка Аврамова е прогласен за најуспешна натреварувачка во кати.
Медалите за Урбан инвест ги освоија – златни медали:
1. Владанка Аврамова – кати кадетки.
2. Владанка Аврамова – кати јуниорки.
3. Владанка Аврамова – кати јуниорки до 21 година.
4. Данка Стојкова – кати поединечно 2006 година.
5. Тодор Стојанов – кати поединечно 2008 година.
6. Петар Аврамов – кати поединечно 2004.
7. Петар Аврамов – кати поединечно кадети.
8. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година.
9. Ката тим 2011 година и помлади во состав: Јордан Јовановски, Марко Митрикески и Михаил Петанчески.

Сребрени медали:
1. Данка Стојкова – кати поединечно 2006, апсолутно ниво.
2. Марија Филипова – кати поединечно 2009 година.
3. Снежана Габева – кати поединечно 2004 година.
4. Никита Николоски – кати поединечно 2004 година, апсолутно ниво.
5. Елена Ристеска – кати поединечно јуниорки до 21 година.
6. Христијан Митрикески – кати поединечно 2004 година.
7. Марко Митриќески – кати поединечно 2006 година.
8. Александар Стојков – кати поединечно 2006 година апсолутно ниво.
9. Мартин Костов – кати поединечно 2007 година.
10. Јордан Јовановски – кати поединечно 2011 година и помлади.
11. Ката тим кадетки – јуниорки во состав: Стефанија Грозданова, Снежана Габева и Данка Стојкова.
12. Ката тим 2009/2010 година во состав: Марија Филипова, Кристина Цветкова и Сара Аврамова.

Бронзени медали:
1. Петар Аврамов – кати поединечно 2004 година.
2. Кристина Цветкова – кати поединечно 2009 година.
3. Стефанија Грозданова – кати поединечно 2004 година.
4. Тодор Габев – кати поединечно 2004 година.
5. Сара Петанческа – кати поединечно 2009 година.
6. Стефанија Грозданова – кати поединечно кадетки.
7. Никита Николоски – кати поединечно 2004 година.
8. Мартин Прстенков – кати поединечно 2007 година, 2 ниво.
9. Кристијан Митрев- кати поединечно 2007 година, 3 ниво.
10. Христијан Игески – кати поединечно 2009 година.
11. Александар Кичев – кати поединечно 2010 година.
12. Лоран Кочоски – кати поединечно 2011 и помлади.
13. Михаил Петанчески – кати поединечно 2011 и помлади.
14. Надица Цветковска – кумите поединечно – 36 кг.
15. Ката тим 2007/2008 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Костов и Мартин Прстенков.
16. Ката тим 2009/2010 година во состав: Теодор Димески, Христијан Игески и Димитар Качороски.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО