Фисник Шаќири со две победи кај кадетите на ЕП, надежите за медал се кај јуниорите и младите сениори

Денес кадетите не се закитија со медал Европското карате првенство за кадети, јуниори и У-21 во Ларнака, Кипар, како и натореварувачите во кати во сите возрасни категории.

Најдобар впечаток остави Фисник Шаќири (-63 кг) кој извојува две победи. Во кати во втор круг се пласира само Мартина Аровска во У-21.

Утре настапуваат каратистите во јуниорска конкуренција и во У-21, каде што имаме поискусни натпреварувачи и може да се очекуваат медали.

На ЕП настапуваат 1136 каратисти од 41 држава.

Резултати – Европско првенство кадети, јуниори и У21:

Кадети
Ката
Дурата Мемети – 32,8 6- резултат во 3 група
Нуредин Дервиши – 35,2 5-резултат во 1 група

Борби
-47 кг
Мартина Петреска – Џејдах Бацка (Албанија) 0-0
Мартина Петреска – Софија Далонки (Унгариа) 0-1

-54 кг
Кенза Фетаи – Арина Фоли (Ирска) 3-0 (не ги продолжи натпреварите)
-61 кг
Леона Ширкова – Есем Суде Турал (Турција) 0-4
+61 кг
Теодора Наумовска – Амелија Једрезејевска (Послка) 0-10

Мажи
-52 кг
Јован Врклевски – Саба Свинтрадѕе (Грузија) 0-4
-57 кг
Андреј Стојчевски – Томас Кријнен (Холандија) 0-1
-63 кг
Фисник Шаќири – Јергос Тјуриковс (Латвија) 5-1
Фисник Шаќири – Бен Хелер (Германија) 1-0
Фисник Шаќири – Оливер Иванчик (Словачка) 2-3

-70 кг
Филип Стојанов – Виктор Војарски (Послка) 0-0
+70 кг
Теодор Павловски – Савели Болоцких (Естонија) 2-5

Јуниори
ката
Анастасија Минговска – 5-резултат во 3 група
Марко Поптодоров – 7-резултат во 3 група

Ката тим кадети-јуниори жени (Имери, Мемети, Речи) – 33,0 7-резултат во 3 група

У-21
Кати
Мартина Арсовска – 37,2 4-резултат во 3 група
Мартина Арсовска – 37,5 во вториот круг -7-резултат

Марко Бунтески – 36,8 6-резултат во 1 група

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО