Феруки го заврши настапот на ЕП, Алили чека противник и Хајдари се бори со Слеџ

156

Мухамед Феруки го заврши настапот на Европското првенство за У-20 што се одржува во Рим, Италија. Феруки беше совладан од полскиот борач Бартош Криштоф со 3-14.

Бесир Алили чека противник, а Реџеп Хајдари ќе ги одмери силите со Полјакот Кацпер Слеџ.

Резултати ЕП У-20:
61 кг
Бесир Алили – Илјас Абдурашидов (Белгија)/ Хамзат Арсамерзуев (Франција)

65 кг
Мухамед Феруки – Бартош Криштоф (Полска) 3-14

92 кг
Реџеп Хајдари – Кацпер Слеџ (Полска)