Хајдари и Алили чекаат шанса за репасаж на ЕП

166

Реџеп Хајдари славеше против Полјакот Кацпeр Слеџ 7-1, а во четвртфилаето загуби од Французинот Аслан Висханов 0-4 на Европското првенство за У-20 што се одржува во Рим, Италија.

Бесир Алили беше запрен од Ханзам Арса мерзуев од Франција со 2-10.

И двајцата ќе добијат шанса во репасажот ако нивните проивници се пласираат во финалето, а им треб апо уште една победа.

Да потсетиме дека Мухамед Феруки беше совладан од полскиот борач Бартош Криштоф со 3-14.

Резултати ЕП У-20:
61 кг
Бесир Алили – Хамзат Арсамерзуев (Франција) 2-10

65 кг
Мухамед Феруки – Бартош Криштоф (Полска) 3-14

92 кг
Реџеп Хајдари – Кацпер Слеџ (Полска) 7-1
Реџеп Хајдари – Аслан Висханов (Франција) 0-4