Даниел Кормиер: Мамев на мерењето за УФЦ 210

139

Поранешниот шампион во две дивизии на УФЦ, Даниел Кормиер, призна дека ja држел крпата за време на мерењето на УФЦ 210 во април 2017 година. На овој турнир Кормиер се сретна со Ентони Џонсон за да ја одбрани титулата во полутешка категорија.

„ДК призна дека бил потежок на вагата пред борбата, но измамил држејќи се за пешкирот. Кормиер го призна истото за време на неговото примање во Куќата на славните на УФЦ. Тој ја доби борбата со Џонсон со завршница, но измата на мерењето му помина.

Даниел се повлече од ММА во 2020 година со скор 22-3-1 и серија од 2 порази.

„Момци, би сакал да ви признаам нешто затоа што сега е време да бидете што е можно поискрени.

Во Бафало се фатив за крпата. Се вратив на сцената со 1,2 килограми вишок, а потоа мојот тренер ме праша дали се сеќавам на стариот трик со крпата.

Дали разбирате колку високо треба да биде нивото на смешност за да се добие тоа? Но, сето тоа ми успеа и не можев да поверувам на среќата.

Дури и кога губев, за чудо, појасот ми се враќаше. Што да кажам – имам среќа!

Џонсон, ако ништо друго, извини брат“, изјави Кормиер за американските медиуми.

Признаениот грев е половина грев.