Евтините трикови го чинеа европска титула 44-годишен боксер (ВИДЕО)

За европската титулата во средна категорија на ЕБУ викендов боксираа Тајлер Дени и Матео Сињани во Велика Британија. Сепак, ретко кој на светот може да предвиди како точно ќе заврши оваа средба, бидејќи таква одлука не се гледа секој ден.

44-годишниот Италијанец едвај стигна до 8. рунда кога во неговиот агол се одигра сцена со евтини трикови. Прво неговите луѓе не го напуштија рингот во предвиденото време, потоа почнаа полека и летаргично да се спуштаат, па преку јажињата продолжија да работат наповредата над неговото лево око и на крајот едвај си го подаваа неговиот штитник за уста. Во тој момент судијата Филип Вотерс виде доволно и прогласи TKO за да му го додели појасот на Дени.

Во официјалната одлука по борбата е забележано дека од аголот на Сињани сигнализирале дека нивниот боксер не може да продолжи, но не се почитувал прописот фрлена крпа, па дозволуваме чисто формална документација за да се избегнат натамошни полемики околу одлуката.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО