Емили Ана Пешко (3 год.) ја тушираше Шведска!

Emili Pesi
На „Стокхолм Бротартреф“, Шведска, натпревар во борење за почетници, нашата мала принцеза Емили Ана Пешко го освои првото место. Таа има само три години.
Во Шведска во годината има по 2-3 вакви натпреварувања, каде што децата се мерат и се прават групи од по 4 борачи и се боррат по системот секој со секого.
Од тимот на поранешниот македонски репрезентативец Љубиша Пешко, „Боткирка вристлинг академија“, од 4 пријавени натпреварувачи освоија 4 први места.
– Се разбира, дека ми е уште помило што Емили Ана го освои првото место, бидејќи ова и беше прво претставување на едно масовно натпреварување- ни изјави нејзиниот тренер и татко Љубиша Пешко.
decata na peesko
 ipon.m/В.Д.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО