Злато и сребро за Андонов и Трајковски во Бугарија

мма за аматери во бугарија

Вчера во Бургас, Бугарија, се одржа Меѓународен турнир во ММА за аматери на кој настапија и борачи од нашата земја. Илија Андонов и Дејан Трајковски остварија еден-два победа во категоријата до 77 килограми. Андонов беше прв, а Трајковски втор, додека Мартин Денев во категоријата до 70 килограми го освои третото место.

Со најмногу победи, воедно и најдобар, беше клубот од Варна, „ММА Варна“, а за најдобар техничар е прогласен Тобијас Ајлис од Германија, кој во категоријата до 70 кг го освои златниот медал.

 

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО