Џермел Шарло сака да основа боксерси сојуз

Џермeл Шарло сака да ги обедини спортистите и да создаде сојуз.

Актуелниот неприкосновен светски шампион во полусредна категорија уште еднаш го привлече вниманието на  себе. Американецот за време на долгиот одмор можел да си ја преброи заработката и закличил дека водечките светски организации буквално го ограбуваат.

За да го избегне ова, Џермел излезе со идеја да создаде сојуз во светскиот бокс. Од една страна има логика во зборовите на американскиот боксер. Тој, како и многу други спортисти, сака да ги заштити своите права и да ги заштити своите приходи.

Од друга страна, Џермел заборава дека професионалниот спорт, особено боксот, е бизнис. Шарло има договор во кој се наведени условите. Во исто време, самиот Шарло не е особено подготвен ниту да инвестира во создавање сојуз или да биде негов лидер:

„Сакам да направам боксерски сојуз. Би сакал нашата генерација да го направи ова. Кога се борите под покровителство на организации кои санкционираат, им давате 3 проценти од парите.

Имам четири појаси и секој треба да го платам по 3%, така што 12% одат само за бокс. И тие пари не ми се враќаат. Посакувам да има синдикат каде што се зема предвид се.

Иако за тоа треба да најдам проклети инвеститори. По ѓаволите, ако Флојд Мејведер навистина го сакаше тоа. Тој има инвеститори и врски со големите кадри“, изјави Шарло за Шоутајм.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО