Дупарт и Кубецов за честа на Франција и Русија

И вториот ден на Гранд при турнирот Астана 2014 во Казакстан беа прикажани добри борби.

er_b28q8628 zeni

Денеска домашната немаше можност да се радува на своите џудисти како вчера, бидејќи победниците се од Израел, Австрија, Франција и Русија. Во категоријата до 63 килограми златниот медал го освои Изреалката Јарден Герби, а Бернадете Граф од Австрија беше прва во категоријата до 70 килограми.

Пјер Дупарт се погрижи за честа на француската репрезентација во категоријата до 73 килограми, а Алан Кубецов во категоријата до 81 килограм покажа дека и Русија има адути за највисок пласман.

Утре се очекуваат највозбудливите борби.

Golden GERBI backs up world silver -63

Резултати, жени -63 кг

1.Јадрен Герби – Израел

2.Ана Бернхолм – Шведска

3.Катрин Унтервурцахер – Австрија

3.Едвиџ гвенд – Италија

жени -70 кг

1.Бернадете Граф – Австрија

2.Естерм Стам – Грузија

3.Лаура Фаргаскох – Германија

3.Цаундра Дидрих – Германија

er_b28q8869

мажи -73 кг

1.Пјер Дупарт – Франција

2.Саги Муки – Израел

3.Цаганбатар Кашабатар – Монголија

3.Ниам-Охир Сањаргал – Монголија

мажи -81 кг

1.Алан Кубецов – Русија

2.Касан Каламурзаев – Русија

3.Бенјамин Муенних – Германија

3.Азис Калкаманули – Казакстан

er_b28q9432

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО