Државното првенство во самбо понуди квалитетни борби (ФОТО)

Curino i Lukac DP piedestal 2016

Денеска во Скопје се одржа Државното првенство во самбо – спортско и комбат на кое учествуваа 104 натпреварувачи од 7 клубови.

Sambo DP borba 2016

На првенството беа прикажани кавлитетни борби кои ја воодушевија публиката и стручните лица. А Првенството го следеа и гостите од Бугарија, генералниот секретар на Бугарската федерација, Ѓорги Јусев и Светлодара Енчева, првата дама за ММА.Darko Kostovski prv vo sambo DP 2016

Ристо Димитров-Чурино од Чурин е победник во комбат самбо, а во спорт беше трет. Исто така и неговиот клупски другар Дарко Лукач е со два медали, златен во спорт и сребрен во комбат самбо. Фактички со тренерот имаа финале.

Учесникот на Европските игри во Баку, Азербејџан, Бајро Машовиќ загуби во финалето во категоријата над 100 килограми Игор Стојановски – Трамима. И Дарко Костовски славеше над минатогодишниот шампион Авни Дардишта. Христија Ѓураков беше убедлив, а за одбележување се настапите на жените, при што Абреша Реџепи и Амра Фејзула станаа шампиони на Македонија.

Повеќе самбо борачи ги покажаа вештините, но можностите да се натпреваруваат во повеќе боречки вештини како Дарко Костовски, Иван Јанев, Борче Ангелов, Трајан Талетино Милошевски, Абреша Реџепи, Амра Фејзула и други.

52 кг

1.Ветон Ајдини – Сирхан Самбо

2.Резарт Хисени – Реал Фајт

3.Самир Есад

3.Емир Амзовски

57 кг

1.Ангел Ангелов – Сирхан Самбо

2.Хамза Салих – Стафф

3.Азем Ајдини – Факиќ

3.Лирим Демири – Сирхан Самбо

62 кг

1.Дарко Лукач – Чурин

2.Иван Јанев – Факиќ

3.Леонардо Насевски – Сејшин

3.Мартин Тодорчевски – Сејшин

Curino i Taletino na piedestal na DP sambo 2016

68 кг

1.Диме Ивчевски – Сејшин

2.Борче Ангелов – Чурин

3.Ристо Димитров – Чурин

3.Едвин Бихораќ- Факиќ

74 кг

1.Христијан Ѓураков – Факиќ

2.Мердан Арифи – Стафф

3.Тихомир Наумовски – Чурин

3.Далибор Гичев – Сирхан

82 кг

1.Џемаил Идризи – Стафф

2.Димитар Вандов – Факиќ

3.Иван Трајчев – Стафф

3.Владимир Талески – Сејшин

90 кг

 1. Дарко Костовски – Трамима
 2. Авни Дардишта – Факиќ
 3. Џемаил Рустеми – Факиќ

100 кг

1.Садик Касамовски – Сирхан

2.Александар Петковски – Чурин

3.Ариф Сејди – Стафф

3.Трајан Милошевски – Сирхан Самбо

+100 кг

1.Игор Стојановски – Трамима

2.Бајро Машовиќ – Стафф

3.Кристијан Крстев – Факиќ

3.Синан Рамука – Стафф

Micko so ekipa na DP sambo 2016

жени

60 кг  

 1. Арбреша Реџепи – Факиќ
 2. Румејса Фејзула – Факиќ
 3. Елена Попска – Факиќ

70 кг

 1. Амра Фејзула – Стафф
 2. Анастасија Качаниклиќ – Факиќ
 3. Јасна Младеновска – Стафф

Комбат самбо

68 кг

 1. Ристо Димитров – Чурин
 2. Дарко Лукач – Чурин
 3. Иван Николов – Стафф                                                                                                                                              Ipon.mk/В. Д.
ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО