Доминантна победа на Дејан Георгиевски на Европските игри

Победа на нашиот најдобар таеквондист Дејан Георгиевски (+87 кг) со 2-0 (Р1 14-1, Р2 7-3) против со Матија Молин од Италија на Европските игри во Краков, Полска.

Доминантно низ целата борба Дејан покажа зошто е сребрен од последната Олимпијада.

Следниот меч му е во 15:20 часот против Украинецот Андри Харбар.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО