Дионтеј Вајлдер: Направив 253 рунди за 11 дена

Поранешниот шампион на ВБЦ во тешка категорија, 36-годишниот Дионтеј Вајлдер (42-2) изјави дека ќе се бори 3 пати годишно уште најмалку 4 години.

„Бронзениот бомбардер“ ќе се соочи со Роберт Хелениус (31-3) на 15 октомври во „Баркли центарот“ во Њујорк, САД. Ова ќе биде прва борба за Вајлдер во 2022 година. Ќе се обиде да ја прекине серијата од 2 последователни порази.

„Ќе се борам до 40 години. Сè уште сакам да правам 3 борби годишно. Млад сум. Се чувствувам одлично. Мојот камп веќе започна.

Направив 253 рунди за 11 дена. Не го потценувајте Роберт Хелениус. Тој не е некој на кого можете да му се спротивставите. Тој се бори со филозофијата направи или умри.

Јас го имам истиот менталитет. Мислам дека нема да ми биде лесно. Повторно направив 253 рунди за 11 дена. Тоа е едноставно нечуено“, изјави Вајлдер во интервју за Фајтхип.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО