Џудистите на Сенсеи освоија 13 медали на „Миоки опен 2018“ (ФОТО)

Сенсеи од Радовиш освои 13 медали на вчерашниот Меѓународен турнир „Миоки опен 2018“ во Скопје.

Од 17 натпреварувачи 13 се зкаитија со медали и тоа:

Теа Георгиева, Мартин Крстев Мерт Лиман и Едвин Казим –златни;

Стефан Георгиев, Ана Ристова и Виктор Саздов – сребрени;

Трајче Манасиев, Анастасија Р’жева, Илија Свирков, Илијана Ристов, Марко Илиев и Магдалена Трајчева – бронзени.

Од Сенсеи велат дека убави борби прикажале и Никола Канлиев, Здравко Саздов, Никола Костадинов и Јован Крстев, иако не освоија медали.

Ipon.mk

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО