Џозеф Паркер нокаутира непознат противник (ВИДЕО)

108

Џозеф Паркер не знаеше речиси ништо за својот противник Шундел Винтерс, но за време на нивната борба, сфати дека има тежок противник. Винтерс прими доста тешки удари од поранешниот шампион на ВБО, ама и врати неколку, пред да го нокаутира Новозеландецот во петата рунда.

https://twitter.com/AllOfTheBelts/status/1233931798490513410?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1233931798490513410&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D830577

Паркер два пати го испрати Винтерс во нокдаун  – еднаш во третата,  потоа и во петата, пред судијата да ја запре средбата, која беше закажана во 10 рунди. Паркер ја искористи силната десница да го испрати Винтерс на подот, за кого тоа беше втор пораз со нокаут.