Џонс против Рејес до рекордна одбрана на титултата, Шевченко не дозволи изненадување (ВИДЕО)

148

Џон Џонс (26-1-1, НЦ, 20-1-1НЦ УФЦ) ја одбрани титулата во полутешка категорија на УФЦ.

32-годишниот Американец на УФЦ 247 во Хјустон со едногласна одлука на суидиите (48-47, 48-47, 49-46) го порази претходно непоразениот сонародник Доминик Рејес (12-1, 6-1 УФЦ).

На Џонс ова му беше 14 победа во борбата за титулата, со што ор првото место го симна Жорж Сент Пјер со кого Џонс изгуби во првата рунда.

Рејес нападна агресивно уште од првиот удар на гонгот. Промаши со заден лев директ, но потоа веднаш го погаѓа со коленото од клинч. Напаѓа со лоу кикови, а Џонс го менува гардот и се обидува со странични удари во коленото. Рејес за кратко време со удар го собори Џонс откако контрираше грбот со заден директ на неговиот низок удар, а потоа погодии со уште неколку удари. До крајот на рундата, на Џонс два пати се заканува со високи удари што ги блокира предизвикувачот.

Џонс агресивно влегува во втората и ја контролира борбата со ножни техники сè додека Рејес повторно со контранапади не го принуди шампионот да се повлече. Џонс ја презеде контролата во вториот дел од рундата, но предизвикувачот во последните 20 секунди погоди со добар аперкат и внатрешен низок удар (лоу кик).

Рејес ја отвора третата рунда со комбинација на заден директ и колено во телото. Џонс ја погодува со десен директ, но Рејес му враќа со лев и уште еднаш го принудува да му го сврти грбот и да бара нова позиција. Предизвикувачот потоа провлекува уште еден порецизен заден аперкат, Џонс оди на уривање, а Рејес го удира со лактот до жицата.

Рејес го погодува Џонс со опасна боксерска комбинација на почетокот на четвртата рунда, а правкот по 40 секунди за кратко успева да го сруши противникот. Рејес добро се бори и ги запира неговите намери, но Џонс е подобар во преостанатото време и ја завршува рундата со лево кроше во главата.

Бранителот на титулата оди на рушење на почетокот во последната рунда, но Рејес не му дозволува да го задржи на тлото. Во остатокот на рундата се одвива кик бокс меч во кој Џонс ја презема иницијативата.

https://www.facebook.com/ufceurope/videos/191364558608522/

Валентина Шевченко (19-3, 7-3 УФЦ) по трет пат ја одбрани титулата во мува категоријата совалдувајќи ја со прекин во третата рунда по серија удари од блиска дистанаца Катлин Чукагјан (13-3, 6-3 УФЦ).

Поранешниот тешкаш на Глори Жуниор Тафа (4-1, 1-1 УФЦ) до првата победа во американската промоција дојде со нокаутирајќи го за две минути Хуан Адамс (5-3, 1-3 УФЦ), на кого ова му беше трет последователен пораз.

32-годишниот Американец на УФЦ 247 во Хјустон со едногласна одлука на суидиите (48-47, 48-47, 49-46) го порази претходно непоразениот сонародник Доминик Рејес (12-1, 6-1 УФЦ).

На Џонс ова му беше 14 победа во борбата за титулата, со што ор првото место го симна Жорж Сент Пјер со кого Џонс изгуби во првата рунда.

Рејес нападна агресивно уште од првиот удар на гонгот. Промаши со заден лев директ, но потоа веднаш го погаѓа со коленото од клинч. Напаѓа со лоу кикови, а Џонс го менува гардот и се обидува со странични удари во коленото. Рејес за кратко време со удар го собори Џонс откако контрираше грбот со заден директ на неговиот низок удар, а потоа погодии со уште неколку удари. До крајот на рундата, на Џонс два пати се заканува со високи удари што ги блокира предизвикувачот.

Џонс агресивно влегува во втората и ја контролира борбата со ножни техники сè додека Рејес повторно со контранапади не го принуди шампионот да се повлече. Џонс ја презеде контролата во вториот дел од рундата, но предизвикувачот во последните 20 секунди погоди со добар аперкат и внатрешен низок удар (лоу кик).

Рејес ја отвора третата рунда со комбинација на заден директ и колено во телото. Џонс ја погодува со десен директ, но Рејес му враќа со лев и уште еднаш го принудува да му го сврти грбот и да бара нова позиција. Предизвикувачот потоа провлекува уште еден порецизен заден аперкат, Џонс оди на уривање, а Рејес го удира со лактот до жицата.

Рејес го погодува Џонс со опасна боксерска комбинација на почетокот на четвртата рунда, а правкот по 40 секунди за кратко успева да го сруши противникот. Рејес добро се бори и ги запира неговите намери, но Џонс е подобар во преостанатото време и ја завршува рундата со лево кроше во главата.

Бранителот на титулата оди на рушење на почетокот во последната рунда, но Рејес не му дозволува да го задржи на тлото. Во остатокот на рундата се одвива кик бокс меч во кој Џонс ја презема иницијативата.

Валентина Шевченко (19-3, 7-3 УФЦ) по трет пат ја одбрани титулата во мува категоријата совалдувајќи ја со прекин во третата рунда по серија удари од блиска дистанаца Катлин Чукагјан (13-3, 6-3 УФЦ).

Поранешниот тешкаш на Глори Жуниор Тафа (4-1, 1-1 УФЦ) до првата победа во американската промоција дојде со нокаутирајќи го за две минути Хуан Адамс (5-3, 1-3 УФЦ), на кого ова му беше трет последователен пораз.

https://www.youtube.com/watch?v=6PmAvXtvXJw&feature=emb_logo
https://www.youtube.com/watch?v=cONJ3R2AXDo&feature=emb_logo