Дејна Вајт: Работиме на борба меѓу Чимаев и Дијаз

85

Дана Вајт вели дека организацијата сè уште нема битка за Хамзат Чимаев.

Чеченската ѕвезда рече дека планира да се бори со Нејт Дијаз и Белал Мохамед. Пред неколку недели Вајт ненамерно откри дека работеле на битка меѓу Дијаз и Чимаев. Ваква борба требаше да има следниот месец, но за жал се уште нема развој.

Хамзат тврди дека Нејт се плаши, но и Дијаз го вели истото. Нејт има уште една борба од договорот со УФЦ и не планира да остане. Очигледно Вајт сака да го испрати со добро збогување и инсистира да го спротивстави со Чимаев.

„Искрено, ситуацијата со борбата се менуваше многу пати. Се обидовме да организираме пресметка со Чимаев и Дијаз. Нејт на почетокот се согласи, а потоа се предомисли.

Првично, тој се согласи да се бори со Чимаев. Кој знае, можеби оваа битка сепак ќе се одржи. Во моментов немаме борба за Чимаев, но работиме на тоа.

Се обидуваме да се бориме со него. Се обидуваме да закажеме борба со Дијаз. Ајде да видиме дали можеме да ги собереме овие борци заедно во октагонот“, изјави Вајт за ММА Фајтинг.