Дана Вајт: Мајкл Чендлер ќе го чека Конор Мек Грегор онолку колку што е потребно

Извршниот директор на УФЦ, Дана Вајт, не е загрижен што Мајкл Чендлер ќе продолжи да чека да се материјализира неговата борба со Конор Мек Грегор.

Натпреварот меѓу тренерите на Ултимејт фајтер 31 Мек Грегор (22-6 ММА, 10-4 УФЦ) и Чендлер (23-8 ММА, 2-3 УФЦ) првпат беше планиран да се одржи во четвртиот квартал од оваа година. Распоредот беше одложен бидејќи Мек Грегор го одложи повторното влегување во панелот за тестирање на Американската анти-допинг агенција (УСАДА), кој бара шест месеци и два чисти теста пред да биде расчистена борбата.

„Знаете дека се зборуваат многу глупости за платите на борците и сите други глупости – не ги гледате овие момци како брзаат да се борат“, рече Вајт на неодамнешната епизода на „Фул сенд подкаст“ со Нелк Бојс. . „Џон Џонс го нема веќе е*ани години. Чендлер може да се дружи и да го чека е*ениот Конор. Кога ќе помислите на Чендлер, Чендлер се бори за е*ениот Белатор, нели? Сега Чендлер може само да седи и да одвои време и да го чека Конор онолку долго колку што е потребно, така што сите тие момци се во добри позиции каде што можат да го чекаат вистинското време, вистинската борба“.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО