Данил Николиски е петти на Европското џиу џицу првенство

Данил Николиски го освои петтомо место на Европско првенство во џиу џицу за У-16, У-18 и У-21 во Веркуин, Франција.

Данил Николиски во борбата за бронзата Исмаел Абдалах од Франција загуби 5-11. Ова е голем успех за Николиски и вовед во големи резултати.

На ЕП настапуваат 819 натпреварувачи со 870 натпреварувачи велзови од 27 држави.

Европско првенство:
У-18
-55 кг
Данил Николиски – Јован Цветановиќ (Србија) дискв.
Данил Николиски – Параскевас-Василеиос Канавос (Грција) 0-50
Репасаж
Данил Николиски –Давид Стефан Дорнадеу (Романија) 50-0
Данил Николиски – Ренс ван Пујвелде (Белгија) 8-5
За бронза
Данил Николиски – Исмаел Абдалах (Франција) 5-11

Зоран Колевски – Иван Вукчевиќ (Црна Гора) 0-50
Репасаж
Зоран Колевски – Ренс ван Пујвелде (Белгија) пораз

-66 кг
Јаким Колевски – Бохдан Цимбал (Украина) 0-50
Репасаж
Јаким Колевски – Стефан Едуар Тудора (Романија) победа
Јаким Колевски – Адријано Гомес (Португалија) 50-0
Јаким Колевски – Бохдан Цимбал (Украина) 0-50

У-21
+ 70 кг
Ева Димитрова – Ана Вираг Дудаш (Унгарија)
Катерина Ацевска – Федерика Маза (Италија)

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО