Бронзен медал за Марио Свинарски на Карате 1 Младинската лига

239

Марио Свинарски (-68 кг) освои бронзен медал на Карате 1 Младинската лига во Венеција, Италија, во јуниорска конкуренција.

Каратистот на Олмпик спорт 2007 во клучната борба за медалот го совлада Виктор Шевченко од Украина со 2-0.

Резултати

-68 кг

Марио Свинарски – Гор Нерсисјан (Ерменија) 3-3

Марио Свинарски – Џовани Валентино (Италија) 4-0

Марио Свинарски – Фарнческо Катерино (Италија) 4-1

Марио Свинарски – Еди Жировски (Франција) 5-2

Марио Свинарски – Доминик Кокандрле (Чешка) 8-3

Марио Свинарски –Енрике Карваљо (Португалија) 5-6

Репасаж

Марио Свинарски – Лука Васаѕе (Грузија) 3-0

Марио Свинарски – Виктор Шевченко (Украина) 2-0