Претседателот Антонио Еспиноз ја овласти Балканската карате федерација да ги претставува интересите во регионот на ЕКФ

112

Европската карате федерација (ЕКФ) испрати известување, односно сертфицирање до претседателот и генарлниот секретар на Балканската карате федерација (БКФ), Давор Ципек и Славољуб Пипер, лично потпишано од претседателот на ЕКФ Антонио Еспиноз.

Дека Карате федерацијата на Балканот е регионална карате организација која ги претставува интересите на спортот на каратето во балканскиот регион.

Certificate-KFB