Бремена во осми месец таеквондистка освои златен медал! (ВИДЕО)

192

Аминат Идрес од Нигерија се натпреваруваше во осми месец од својата бременост и успеа да го освои златниот медал на Националниот спортски фестивал кој се одржуваше во нејзината држава.

Успехот на оваа жена ја воодушеви цела планета, па сите светски медиуми објавија за нејзината победа.

„Тоа е привилегија за мене, решив да се обидам по неколку тренинзи, а сега се чувствувам добро. Пред да останам бремена, секогаш уживав на тренинг, па така со бременоста ништо не беше поразлично“, вели храбрата жена.